Päeva retsept: vanaema lihapirukas

Kodutohter
26.10.2020
Shutterstock

Plaaditäis imehead lihapirukat, millest jätkub paljudele.

Vanaema lihapirukas

2,5 dl piima

25 g pärmi

1 tl soola

1 sl pruuni suhkrut

3,5 dl täisteranisujahu

3,5 dl nisujahu

100 g võid


 

Täidis

400 g hakkliha

2 sibulat

õli praadimiseks

5 dl keedetud pudruriisi

1 dl hapukoort

2 sl hakitud peterselli

jahvatatud musta pipart

1 tl soola

1 muna


 


 

Lahusta pärm soojas piimas. Lisa sool ja pruun suhkur. Kuhja jahud töölauale, tee süvend, vala sinna pärmi-piimasegu ja sõtku tainas. Lõpus sõtku hulka pehme või.

Pruunista hakkliha ja hakitud sibul tilgas õlis. Lisa keedetud riis, hapukoor, petersell ja maitseained. Hauta segades, kuni segu on parajalt paks ja vedelik on aurustunud.

Rulli pool tainast ahjuplaadi suuruseks ja tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta paar sentimeetrit äärtest tühjaks. Rulli ülejäänud tainas ja tõsta kaaneks peale. Tõsta pirukapõhja ääred kaane peale ja vajuta kahvliga kinni. Määri pirukas pealt munaga ja vajuta kahvliga mõned augud sisse.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid