Suitsukala-munasalat

Kodutohter
30.03.2024
Shutterstock

Kuna lastega koos värvitakse palju mune, siis tuleb need pärast ka ära süüa. Keedetud muna võib kasutada salatites ja võileivakatetes.

4 portsjonit

 

0,5 kilo keedetud kartuleid

250 g suitsukala (heik, räim vms)

3-4 keedetud muna

1 dl majoneesi

1 dl hapukoort

1 tl riivitud mädarõigast

rohkelt tilli ja rohelist sibulat

 

Tükelda keedetud kartulid. Puhasta suitsukala luudest ja nahast. Koori ja haki munad.

Sega kausis kokku kaste, pane sisse kartulitükid ja sega. Jäta natukeseks ajaks maitsestuma.

Sega kokku kalatükid, hakitud muna ja kastmes kartulid. Kaunista tilli ja rohelise sibulaga.

Kui mädarõigast pole käepärast, võib kasutada mädarõikamajoneesi.

 

Munadepühadest jääb alati kaussi palju keedetud ja värvitud mune, mida keegi enam süüa ei jaksa. Nendest saab lihtsalt teha maitsva salati.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid