Kapsapirukas

Kodutohter
02.04.2024
Shutterstock

Klassikalises kapsapirukas saab ära kasutada pühadeks värvitud munad.

1 pakk pärmi-lehtainast

Täidis:

700 g peakapsast

1 sibul

100 g võid

1 klaas vett

1 loorberileht

1 sl sojakastet

soola maitse järgi

3-4 keedetud muna

1 muna määrimiseka

 

Haki kapsas ja sibul ribadeks. Kuumuta poti põhjas või ja pruunista kapsas ja sibul.

Lisa sojakaste ja loorberileht. Hauta, kuni kapsas on parajalt pehme, lisa vajadusel soola. Jahuta.

Haki keedetud munad ja sega jahtunud kapsaga.

Rulli tainas õhukeseks ja tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Tõsta kapsatäidist poolele põhjale ja tõsta teine pool pirukale. Näpi servad hoolega kinni. Torka kahvli või noaotsaga pirukasse mõned augud ja määri munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid