Lihavõttesalat
Kodutohter
31.03.2021
Shutterstock

Kui pühade ajal on palju keedetud mune, võib neist teha lõbusa salati.

4 portsjonit

 

4 muna

150 g külmutatud herneid

100 g sinki

100 g mungoa idusid

1 dl hapukoort

1 dl majoneesi

tilli, peterselli soola, musta pipart

 

Keeda munad kõvaks ja jahuta kohe jääkülmas vees. Lõika munad terava noaga koos koorega pooleks. Uurista munade sisu koore seest välja kaussi ja purusta kahvliga. Haki sink, till ja petersell. Pane herned keevasse vette ja keeda 3-4 minutit. Vala sõelale ja jahuta külma veega, et säiliks erkroheline värv. Sega purustatud munad, herned, sink, idud, till ja petersell kastmega kokku. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta salat poolitatud munakoortesse ning kaunista tilli ja peterselliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid