Pikkpoiss kanahakklihast

Kodutohter
09.04.2023
Shutterstock

Kuna pühade ajal jääb palju keedetud ja värvitud mune järgi, mille koor on juba katki koksitud, siis võib need peita pikkpoisi sisse.

4-6 portsjonit

 

3 porgandit

2 keedetud kartulit

½ sibulat

400 g lahjat broilerihakkliha

½ dl vett

1 muna

1 tl kuivatatud estragoni

1 tl kuivatatud harakputke

1 tl soola

¼ tl jahvatatud valget pipart

2-3 keedetud muna

Vormi

1 sl rapsi- või oliiviõli

rukkiriivleiba

 

 

Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Koori ja haki sibul väga peeneks. Koori ja riivi keedetud kartulid. Sega kokku hakkliha, sibul, riivitud porgand ja kartul, vesi, muna ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks.

Pane tainas õliga määritud ja riivleivaga üle puistatud leivavormi ja suru vormi keedteud ja kooritud munad. Pikkpoissi võib küpsetada ka küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta pikkpoissi 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Serveeri pikkpoissi koos ahjuköögiviljade, täisterariisi ja värske salatiga.

Lahja lihatoit, mida võib jahtununa järgmisel päeval võileiva peale panna.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid