4-6 portsjonit
3 porgandit
2 keedetud kartulit
½ sibulat
400 g lahjat broilerihakkliha
½ dl vett
1 muna
1 tl kuivatatud estragoni
1 tl kuivatatud harakputke
1 tl soola
¼ tl jahvatatud valget pipart
2-3 keedetud muna
Vormi
1 sl rapsi- või oliiviõli
rukkiriivleiba
Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Koori ja haki sibul väga peeneks. Koori ja riivi keedetud kartulid. Sega kokku hakkliha, sibul, riivitud porgand ja kartul, vesi, muna ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks.
Pane tainas õliga määritud ja riivleivaga üle puistatud leivavormi ja suru vormi keedteud ja kooritud munad. Pikkpoissi võib küpsetada ka küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Küpseta pikkpoissi 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Serveeri pikkpoissi koos ahjuköögiviljade, täisterariisi ja värske salatiga.
Lahja lihatoit, mida võib jahtununa järgmisel päeval võileiva peale panna.