2 kg pikki kurke
3 sl soola
5 dl suhkrut
1,5 l gaseeritud Värska vett
3 sl 30% äädikat
4 sl sinepiseemneid
1-2 sl purustatud piprasegu (must-, valge-, roseepipar)
peotäis karulauku (võib ka õiepungi)
tilli
Lahusta sool ja suhkur pooles liitris Värska vees, lisa pipar, äädikas ja ülejäänud vesi.
Lõika kurgid õhukesteks viiludeks. Pane purgi põhja mõned karulaugulehed ja natuke tilli ning lao kurgiviile vaheldumisi tilli, sinepiseemnete ja karulauguga. Peale võib panna mõne mustsõstralehe, kui neid on juba põõsa küljes või sügavkülmas.
Vala peale marinaad, kata taldriku või kaanega ja jäta ööpäevaks toatemperatuurile maitsestuma. Paari päeva pärast peab salati tõstma külmkappi, kui seda veel alles on.