Põhi
125 g nisujahu
pisut soola
50 g külma võid kuubikutena
2 sl piima
Täidis
125 ml piima
175 g vahukoort
2 muna
1 sl hakitud estragoni
soola, pipart
100 g Cheddari juustu riivituna
180 g aurutataud ja hakitud spinatit
80 g keedetud põld- või sojaube
Sõelu jahu ja sool kaussi, lisa külmad võikuubikud ja näpi puruseks massiks. Lisa vähehaaval segades piim ja sega tainas. Kata kauss toidukilega ja pane tainas 30-45 minutiks külmkappi.
Kalla tainas jahuga ülepuistatud tööpinnale ja rulli poole sentimeetri paksuseks ümmarguseks pirukapõhjaks. Vajuta põhi võiga määritud pirukavormi ja pane veel 30 minutiks külmkappi.
Küpseta pirukapõhja 190-kraadises ahjus. Igaks juhuks võib servi toetada fooliumiribaga.
Sega kausis kokku piim, koor, munad, estragon ja maitseained.
Riputa pirukapõhjale pool riivitud juustust, selle peale spinat ja oad ning kalla peale vedel segu.
Pane pirukas tagasi ahju ja küpseta 160-kraadises ahjus 25 minutit.
https://www.royal.uk/the-coronation-quiche
Asja mõte on selles, et kõik britid sööksid kroonimispäeval seda pirukat koos sugulaste või naabritega ja tunneksid ühtekuuluvustunnet. Kuna pirukas tundub olevat maitsev, siis miks mitte proovida ja tunda ühtekuuluvust brittidega nende tähtsal päeval.
Originaalretseptis on pool rasvakogusest või ja pool searasv, kuid selle võib vabalt asendada võiga. Ja ka pirukapõhja võib asendada valmis tainagapõhjaga. Ning ubadeks saab kasutada ka konservube.