Kroonimispirukas

royal.uk
04.05.2023
Shutterstock

Briti kuningapalee avaldas kroonimispiruka retsepti, mis on palee kokkade poolt välja mõeldud kuningas Charles III kroonimise puhuks.

Põhi

125 g nisujahu

pisut soola

50 g külma võid kuubikutena

2 sl piima

 

Täidis

125 ml piima

175 g vahukoort

2 muna

1 sl hakitud estragoni

soola, pipart

100 g Cheddari juustu riivituna

180 g aurutataud ja hakitud spinatit

80 g keedetud põld- või sojaube

 

Sõelu jahu ja sool kaussi, lisa külmad võikuubikud ja näpi puruseks massiks. Lisa vähehaaval segades piim ja sega tainas. Kata kauss toidukilega ja pane tainas 30-45 minutiks külmkappi.

Kalla tainas jahuga ülepuistatud tööpinnale ja rulli poole sentimeetri paksuseks ümmarguseks pirukapõhjaks. Vajuta põhi võiga määritud pirukavormi ja pane veel 30 minutiks külmkappi.

Küpseta pirukapõhja 190-kraadises ahjus. Igaks juhuks võib servi toetada fooliumiribaga.

Sega kausis kokku piim, koor, munad, estragon ja maitseained.

Riputa pirukapõhjale pool riivitud juustust, selle peale spinat ja oad ning kalla peale vedel segu.

Pane pirukas tagasi ahju ja küpseta 160-kraadises ahjus 25 minutit.

https://www.royal.uk/the-coronation-quiche

 

Asja mõte on selles, et kõik britid sööksid kroonimispäeval seda pirukat koos sugulaste või naabritega ja tunneksid ühtekuuluvustunnet. Kuna pirukas tundub olevat maitsev, siis miks mitte proovida ja tunda ühtekuuluvust brittidega nende tähtsal päeval.

Originaalretseptis on pool rasvakogusest või ja pool searasv, kuid selle võib vabalt asendada võiga. Ja ka pirukapõhja võib asendada valmis tainagapõhjaga. Ning ubadeks saab kasutada ka konservube.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid