4 portsjonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
4 porgandit
200 g varssellerit
2 paprikat
2 sl õli
2 tl kuivatatud ürdisegu
2 dl hirsitangu (leotatud, loputatud)
12 dl köögiviljapuljongit
1 loorberileht
1 purk punaseid ube
1 dl hakitud peterselli
soola, musta pipart
Pane hirsitangud eelmisel õhtul kaussi veega ligunema. Jäta ööseks toatemperatuurile. Enne toiduvalmistamist kurna sõelal, loputa ning jäta nõrguma.
Koori ja tükelda sibul, küüslauk ja köögiviljad.
Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul, küüslauk ja ürdisegu ning kuumuta. Lisa hirss, kuumuta veel. Lisa köögiviljad ja kuumuta veel segades. Lisa puljong, loorberileht, sool ja pipar ning hauta madalal kuumusel 20 minutit. Lisa oad ja hakitud petersell.
Enne serveerimist võib peale tõsta riivitud juustu. Hautis on väga hea ka järgmisel päeval.