Kuivata seeni!

Kodutohter
18.09.2021
Shutterstock

Kuivatatud seened võtavad vähe ruumi aga annavad palju maitset.

Kuivatada saab õhukese viljalihaga seeni, nagu lehter-kukeseened või torbikseened. Kuivatatud puravikud on imehead ja annavad palju maitset, kuid need on vaja enne kuivatamist viilutada.

Kui pole spetsiaalset kuivatajat, siis saab kuivatada 50-kraadises ahjus lahtise ahjuuksega. Lao seened küpsetuspaberi peale, nii et nad kokku ei puutuks. Säilita kuivatatud seeni kaanega purgis või paberkotis. Purgi põhja jäänud seenepuru on väga hea maitseaine.

Hilised seened, nagu kollakas kukeseen, lehter-kukeseen ja must torbikseen on imehead, tugeva kukeseene maitsega söögiseened. Kahjuks jäävad nad sageli metsa, sest neid ei tunta ega panda tähele, sest sulanduvad samblaga kokku. Kuna nad on õhukesed seened, on neid hea kuivatada ja kasutada talvel suppides ja kastmetes.

Sarnased artiklid