4-6 portsjonit
1,5 l kukeseeni
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 sl hakitud ürte (tüümian, petersell, harakputk, rosmariin)
2 sl võid
4 dl vett
1 köögivilja- või kanapuljongikuubik
1 dl kuiva valget veini
2 dl vahukoort
soola, musta pipart
Lisaks
1 dl väikseid kukeseeni
võid
1. Tükelda suuremad kukeseened. Hoia väikesed seened supi kaunistamiseks. Sulata poti põhjas või, lisa hakitud sibul ja ürdid. Kuumuta segades, kuni sibul on pehmenenud. lisa seened ja kuumuta. Vala potti vesi ja vein. Murenda sisse puljongikuubik. Keeda madalal kuumusel 15 minutit. Püreeri supp saumikseriga.
2. Lisa supile koor, kuumuta keemiseni, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott pliidilt, pane kaas peale ja lase natuke aega seista.
3. Kuumuta pannil või. Prae väikesed seened krõbedaks. Tõsta supp kaussidesse ja pane peale krõbedaid väikseid kukeseeni.
Pisut peenem kukeseenesupp. Veini võib ka ära jätta ja lisada selle asemel pisut sidrunimahla.