4 portsjonit
500 g kõrvitsat
3 porgandit
3 kartulit
0,5 sl rapsiõli
5 dl vett
1 puljongikuubik (mahe)
0,5 tl kurkumit
pisut musta pipart
1 tl soola
1 sl sidrunimahla
2 dl koort
Koori ja tükelda kõrvits, porgandid ja kartulid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli ja mudi käega köögiviljad õliseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni köögiviljad on pehemenenud.
Kuumuta vesi, sega hulka puljongikuubik. Tõsta köögiviljad puljongisse, kuumuta pisut ja püreeri saumikseriga. Maitsesta kurkumi, pipra, soola ja sidrunimahlaga. Lisa kuur ja kuumuta veel paar minutit.
Ilusat värvi supp, mis annab energiat. Kui kõrvitsat pole, võib selle asendada näiteks kaalikaga.