Päeva retsept: porru-kartuli püreesupp

Kodutohter
16.08.2020
Shutterstock

Selles supis saab ära kasutada vanu kartuleid.

Porru-kartulisupp

 

3-4 jahust kartulit

1-2 porru valge osa

1 sibul

köögiviljapuljongit (kuubikust)

1 dl kohvikoort

2 sl sulatatud juustu

soola

musta pipart

värsket estragoni

rohelist sibulat

 

Tükelda kooritud kartulid, porru ja sibul kastrulisse. Lisa niipalju köögiviljapuljongit, et köögiviljad oleksid kaetud. Hauta vaiksel tulel, kuni köögiviljad on pehmed ja püreeri saumikseriga sametiseks supiks.

Lisa kohvikoor ja sulatatuid juust ning vajadusel veel puljongit. Kuumuta veel, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussidesse ja haki peale värsket estragoni ja rohelist sibulat.

Seda suppi võib süüa ka külmalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid