Külm laimikook

Kodutohter
09.04.2024
Shutterstock

Enne kui saaab värsket rabarberit, võib teha veel ühe laimikoogi.

1 pakk Digestive küpsiseid

100 g sulatatud võid

Täidis

5 dl koort (kohvi- või vahukoort)

3 dl paksu hapukoort

1,5 dl laimimahla

1 laimi riivitud koor

1,5 dl suhkrut
 

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja vajuta puru koogivormi põhja ja külgedele ning tõsta külmkappi.

Pane koored, suhkur ja riivitud laimikoor kastrulisse, kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Jahuta pisut ja lisa laimimahl. Kalla jashutunud täidis küpsisepõhjale nin pane pirukas sügavkülma.

Võta külmast välja tund enne serveerimist.

Vahukoorega täidis jääb rammusam ja kreemisem, lahjema koorega aga puuviljasem.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid