1 purk (290/175 g) punaseid läätsi
Marinaad:
3 sl sidruni mahla
4 sl oliivi- või rapsiõli
½ tl soola
¼ tl musta pipart
1 tl mett
1 sl hakitud tilli
Lisaks:
1 l värskeid kartuleid
1 kimp suviseid porgandeid
1 kimp rediseid
1 pea jääsalatit
värskeid ürte ja võrseid
Loputa ja nõruta läätsed.
Sega kokku kõik marinaadi ained, pane läätsed marinaadi ja tõsta salati tegemise ajaks külmkappi.
Pese ja kraabi porgandid ja kartulid puhtaks ning keeda soolaga maitsestatud vees parajalt pehmeks.
Nõruta, lase kuivada ja tükelda. Pese ja viiluta redised. Loputa ja tükelda salatilehed. Haki ürdid ja võrsed.
Lisa porgandi- ja kartulitükid läätsemarinaadi hulka. Lao kõik salatiained vaagnale.