Läätse- ja varajase aedvilja salat

Kodutohter
05.07.2024
Shutterstock

Läätsed lisavad salatile vajalikku valku.

1 purk (290/175 g) punaseid läätsi

Marinaad:

3 sl sidruni mahla

4 sl oliivi- või rapsiõli

½ tl soola

¼ tl musta pipart

1 tl mett

1 sl hakitud tilli

Lisaks:

1 l värskeid kartuleid

1 kimp suviseid porgandeid

1 kimp rediseid

1 pea jääsalatit

värskeid ürte ja võrseid

 

Loputa ja nõruta läätsed.

Sega kokku kõik marinaadi ained, pane läätsed marinaadi ja tõsta salati tegemise ajaks külmkappi.

Pese ja kraabi porgandid ja kartulid puhtaks ning keeda soolaga maitsestatud vees parajalt pehmeks.

Nõruta, lase kuivada ja tükelda. Pese ja viiluta redised. Loputa ja tükelda salatilehed. Haki ürdid ja võrsed.

Lisa porgandi- ja kartulitükid läätsemarinaadi hulka. Lao kõik salatiained vaagnale.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid