4-6 portsjonit
1 purk kikerherned (300 g)
1–3 küüslauguküünt
300 g hakkliha
1 muna
1 tl soola
musta pipart
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 dl värsket hakitud peterselli
0,5–1 dl seesamiseemned
Köögiviljapüree
500 g kartuleid
1 väike lillkapsas (500 g)
0,5 tl soola
1 dl kohvikoort või kaerakoort
Nõruta kikerherned ja purusta saumikseriga. Koori ja riivi küüslauguküüned.
Sega omavahel kikerhernepüree, hakkliha, muna, paprikapulber, sool, pipar ja petersell. Sega ühtlaseks massiks.
Vala taldrikule seesamiseemned. Vormi massist pallikesed ja veereta neid seesamiseemnetes. Tõsta kikerhernepallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni need on küpsed.
Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Eralda lillkapsas õisikuteks ja lõika vars õhukesteks seibideks.
Pane kartulid ja lillkapsas potti ning lisa vett nii, et need oleksid kaetud. Keeda köögivili pehmeks, umbes 10 minutit.
Kurna vesi, lisa näpuotsatäis soola ja koor. Tambi ühtlaseks püreeks. Serveeri kartuli- ja lillkapsapüreed koos kikerherne lihapallidega.
Lisa igale portsjonile oliiviõli ja hakitud peterselli.