3-4 portsjonit
1 sibul
3 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
2 sl õli
0,5 tl jahvataud vürtsköömneid
250 g kirsstomateid
1 purk purustatud tomateid
3-4 sl tomatipüreed
2 tl soola
1 sl suhkrut või mett
1 purk (400 g) kikerherneid
4 dl vett
2 sl sidrunimahla
musta pipart
Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Haki pool basiilikust ja jäta ülejäänud kaunistamiseks.
Kuumuta poti põhjas õlis sibulat, küüslauku, basiilikut ja vürtsköömenit paar minutit. Poolita kirsstomatid ja lisa koos tomatipüree, purustatud tomatite, soola ja suhkruga potti. Hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit.
Loputa kikerherned ja purusta pool kikerhernetest saumikseriga. Lisa purustatud herned supile ja sega. Lisa vesi ja terved kikerherned. Maitsesta pipra ja sidrunimahlaga.
Hauta madala kuumusel veel 15-20 minutit. Puista peale basiilikulehti.
Purustatud kikerherned teevad supi tummisemaks, kuid osa võib jätta terveks, et oleks midagi närida.