2-3 kartulit igale sööjale (oluline, et kartulid oleksid väiksemad ja ühesuurused)
võid
pisut vett
küüslauguküüsi
hakitud peterselli, rosmariini, tüümiani vms
Koori kartulid. Aseta kartulid puulusika õnarusse ja lõika terava noaga 2-3 mm paksuselt läbi kuni puulusikani, nii et tekiksid alt kinni kartulilõõtsad.
Pane kartulid ahjuvormi, puista vahele koorimata küüslauguküüned. Vala vormi põhja veidi vett. Aseta igale kartulile võitükike. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kartulid on pehmenema hakanud. Siis võta vorm ahjust korraks välja, puista kartulitele soola ja hakitud ürte. Pane uuesti ahju ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni kartulid on küpsed.
Täpne küpsemise aeg sõltub kartulite suurusest.
Kartulitele võib puistata veel riivjuustu, paprikapulbrit, riivleiba ja panna peale näiteks karulauguvõid.