Magus hirsipuder

Kodutohter
06.02.2024
Shutterstock

Hirss on aluseline teravili, mida on väga kerge seedida. Hirss sobib hästi gastriidi ja puhituse korral ning vähendab veresoonte lubjastumist ja alandab vererõhku.

2 portsjonit

 

1 dl hirssi

2 dl vett

3 dl piima

peotäis rosinaid

näpuotsatäis soola

1 sl mett või suhkrut

 

Pese hirssi tükk aega sõelal kuuma veega. Kuna hirss on mõrkjas, peab teda enne keetmist hoolega pesema või korraks kupatama.

Pane hirss soolasesse keevasse vette ja hauta madalal kuumusel, kuni vedelik on imendunud. Lisa piim ja rosinad ning hauta, kuni ka piim on imendunud. Sega vahepeal, et puder põhja ei kõrbeks.

Sega mesi valmis pudru hulka.

 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid