Nuudli-köögivilja ahjuroog

07.08.2021
Shutterstock

Aasia maitsetega argipäevaroog, kus ahi teeb ära kogu töö ja kõik valmib ühes nõus.

2 portsjonit


 

100 g riisinuudleid

2 sl rapsiõli

2 paprikat

1 suvikõrvits

2 keskmist porgandit

250 g tofut või kanatiibu


 

Kaste

pool tšillikauna

1 sl riivitud ingverit

3 pressitud küüslauguküünt

1 dl hoisin kastet

2,5 dl vett

1 laimi mahl

Peale

hakitud koriandrit või peterselli

röstitud pähkleid


 

Määri ahjuvorm (25x35 cm) õliga. Laota riisinuudlid vormi põhja.

Viiluta paprikad ja suvikõrvits, tükelda porgandid õhukesteks tikkudeks. Laota köögiviljad nuudlite peale. Tükelda tofu ja pane köögiviljadele. Kui kasutad kanatiibu, jaota need köögiviljade peale.

Sega kokku kasme ained. Nirista kaste peale, nii et tofu või kanatiivad ja köögiviljad saaksid kastmeseks.

Küpseta ahjus 20-30 minutit, kuni vedelik on nuudlitesse imbunud ja köögiviljad pehmed.

Puista peale hakitud koriandrit või peterselli ja röstitud pähkleid.

Sarnased artiklid