Kinoa-oasalat
4 portsjonit
1 dl kinoad
2 dl vett
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
½ kurki
2 lehtkapsa lehte
1 punane paprika
1 dl kuivatatud datleid
1 dl hakitud peterselli
½ dl hakitud koriandrit või münti
1 purk punaseid ube
pisut soola
Kaste:
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl sidrunimahla
1 sl mett
Loputa kinoad tihedas sõelas külma veega. Kuumuta vesi potis keemiseni ja lisa kinoa ja pisut soola. Keeda mõõdukal kuumusel 15 minutit, vahepeal segades, kuni vesi on imendunud ja kinoa on küps. Maitsesta vürtsköömnega ja jahuta.
Pese kurk ja paprika ning lõika väikesteks kuubikuteks. Rebi lehtkapsalehed tükkidekd. Viiluta datlid. Haki ürdid. Kalla oad sõelale ja loputa. Sega kõik kinoaga kokku.
Vispelda kausis kokku kaste ja sega salatiga.