Päeva ratsept: kuidas küpsetada mahlast broilerifileed?

Kodutohter
15.02.2021
Shutterstock

Pannil küpsetades kipub kanafilee enamasti jääma liiga kuivaks ja puiseks.

Pannil küpsetades kipub kanafilee enamasti jääma liiga kuivaks ja puiseks.

Tippkokad soovitavad järgmist:

 

Vajuta fileed natuke õhemaks ja lõika suured fileed väiksemaks. Määri fileed kokku õli, soola ja pipraga ning jäta natukeseks toatemperatuurile maitsestuma. Muidugi võid kasutada ka teisi maitseained, nagu näiteks karrit või paprikapulbrit.

Pruunista fileed pannil või ja õli segus kuldpruuniks.

Tõsta fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta pikalt 100-kraadises ahjus. Küpsemisaeg oleneb fileede suurusest. Kasulik asi on lihatermomeeter. Kui fileesse pistetud termomeeter näitab 72 kraadi, siis on liha valmis.

Kata fileed viieks minutiks fooliumiga ja lõika siis viiludeks.

Nii jääb liha küps, mahlane ja pehme.

Pannil tehes võiks fileesid hautada kaane all ja kastmes, siis jäävad nad ka mahlased.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid