2-4 portsjonit
1 suur baklažaan
1-2 sl oliiviõli
Täidis
250 g mozzarellat
½ sidruni riivitud koor
4 sl hakitud peterselli
1 sl hakitud tüümiani
pisut soola, musta pipart
Kaste:
500 g purustatud tomateid
2 dl vett
1 tl soola
2 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
2 tl mett
Peale:
riivjuustu
Lõika baklažaan pikkupidi võimalikult õhukesteks viiludeks. Pintselda viilud mõlemalt poolt õliga ja küpseta kuumal pannil mõlemalt poolt 1-2 minutit, kuni viilud on kuldpruunid. Laota lõikelauale.
Rebi mozzarella kaussi tükkideks. Pese sidrun ja riivi poole sidruni koor kaussi. Haki petersell ja tüümian. Sega kõik kausis kokku. Maitsesta soolaga. Tõsta paar supilusikatäit täidist igale baklažaaniviilule ja keera rulli.
Pane tomatipüree, vesi, sool, oliiviõli, sidrunimahl ja mesi ahjuvormi ning sega. Tõsta sisse baklažaanirullid. Puista peale riivjuust ning küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Serveeri koos rohelise salati ja keedetud tatraga.