Pasta baklažaaniga ehk pasta alla Norma

Kodutohter
01.07.2021
Shutterstock

Pasta alla Norma on pärit Sitsiiliast ja on saanud nime Bellini ooperi Norma järgi.

4 portsjonit

 

400 g pastat (spagetti, penne vms)

2 keskmist baklaažaani

0,5 tl soola

oliiviõli

Kaste

2-3 tomatit

1 sibul

4 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

1 purk (400 g) purustatud tomateid

1 dl valget või punast veini

näpuotsaga tšillihelbeid

soola, musta pipart

1 tl suhkrut

peotäis basiilikut

riivitud tugevamaitselist juustu (parmesan)


 

1.Lõika baklažaanid ühe sentimeetri paksusteks seibideks. Laota köögirätikule või küpsetuspaberile ja puista üle soolaga. Veerand tunni pärast pühi lõigud majapidamispaberiga kuivaks.

2. Haki tomatid, sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta pannil või poti põhjas õli, lisa köögioviljad ja kuumuta segades. Lisa purustatud tomatid ja vein. Maitsesta soola, suhkru, tšillihelveste ja musta pipraga. Hauta 15 minutit.

3. Tükelda baklažaaniviilud kuubikuteks ja prae pannil kuumas õlis kuldpruuniks. Lisa tomatikastmesse ja hauta veel 10 minutit. Maitse, ning lisa vajadusel soola, suhkrut või pipart.

Viimasena lisa hakitud basiilik.

Keeda pasta vastavalt pakil olevale juhisele ja sega kuum pasta kastmega. Puista peale riivjuustu.

 

Pasta alla Norma on pärit Sitsiiliast ja on saanud nime Bellini ooperi Norma järgi. Kõik koostisosad on olemas ka meil, et seda maitsvat toitu valmistada.

Sarnased artiklid