4 portsjonit
400 g pastat (spagetti, penne vms)
2 keskmist baklaažaani
0,5 tl soola
oliiviõli
Kaste
2-3 tomatit
1 sibul
4 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 dl valget või punast veini
näpuotsaga tšillihelbeid
soola, musta pipart
1 tl suhkrut
peotäis basiilikut
riivitud tugevamaitselist juustu (parmesan)
1.Lõika baklažaanid ühe sentimeetri paksusteks seibideks. Laota köögirätikule või küpsetuspaberile ja puista üle soolaga. Veerand tunni pärast pühi lõigud majapidamispaberiga kuivaks.
2. Haki tomatid, sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta pannil või poti põhjas õli, lisa köögioviljad ja kuumuta segades. Lisa purustatud tomatid ja vein. Maitsesta soola, suhkru, tšillihelveste ja musta pipraga. Hauta 15 minutit.
3. Tükelda baklažaaniviilud kuubikuteks ja prae pannil kuumas õlis kuldpruuniks. Lisa tomatikastmesse ja hauta veel 10 minutit. Maitse, ning lisa vajadusel soola, suhkrut või pipart.
Viimasena lisa hakitud basiilik.
Keeda pasta vastavalt pakil olevale juhisele ja sega kuum pasta kastmega. Puista peale riivjuustu.
Pasta alla Norma on pärit Sitsiiliast ja on saanud nime Bellini ooperi Norma järgi. Kõik koostisosad on olemas ka meil, et seda maitsvat toitu valmistada.