Päeva retsept: broileri-ploomivok

Kodutohter
01.11.2020
Shutterstock

Värviline ja maitsev õhtusöök, mille ülejäägi võib järgmisel päeval tööle kaasa võtta.

Broileri-ploomivok

4-6 portsjonit

 

400 g broilerifileed

4-6 värsket ploomi

1 punane paprika

½ porrut

1 sl rapsi- või oliivõli

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

2 dl kanapuljongit

2 tl maisitärklist

värsket tüümiani

2 sl seesamiseemneid

 

Tükelda broilerifilee. Loputa ja poolita ploomid. Eemalda kivid ja lõika ploomid neljaks. Loputa, poolita ja viiluta porru ja paprika.

Kuumuta õli vokpannil. Lisa kanatükid ja kuumuta mõned minutid pidevalt segades, kuni need on kuldpruunid ja küpsed. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa ploomid, porru , paprika ja seesamiseemned ning kuumuta veel paar minutit.

Sega maisitärklis puljongi hulka, kalla pannile ja kuumuta. Kaunista värske tüümianiga. Paku koos keedetud täisterariisi või riisi-viljaseguga, keedetud köögivilja ja värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid