Kapsapirukas
Põhi:
2 muna
3 dl piima
150 g võid
2 tl kuiva pärmi
12 dl nisujahu
2 dl rukkijahu
½ tl soola
Täidis:
1 kg peakapsast
1 sibul
100 g võid
1 sl suhkrut
1 mahepuljongikuubik
1 klaas vett
1 loorberileht
1 tl karrit
soola maitse järgi
Haki kapsas ja sibul ribadeks. Kuumuta poti põhjas või ja pruunista kapsas ja sibul.
Sega puljongikuubik klaasi kuuma veega ja vala kapsale, lisa maitseained ja loorberileht. Hauta, kuni kapsas on parajalt pehme. Jahuta.
Sega pärm ja sool jahudega ning näpi võiga segi. Klopi munad piimaga lahti ja sega jahuga. Lase pool tundi kerkida.
Jaga tainas suuremaks ja väiksemaks pooleks ja rulli õhukeseks. Kata võiga määritud ümmarguse vormi põhi tainaga ja lõika servast ülejääv osa ära. Vajuta jahtunud kapsasegu vormi.
Rulli teine tainapool õhukeseks ja lõika sisse paari sentimeetrised lõhed. Venita laiali ja kata sellega pirukas. Määri munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.