Kapsapirukas
Kodutohter
11.11.2022
Shutterstock

Klassikaline kapsapirukas on maitsev ja rahakotisõbralik.

Põhi:

2 muna

3 dl piima

150 g võid

2 tl kuiva pärmi

12 dl nisujahu

2 dl rukkijahu

½ tl soola

Täidis:

1 kg peakapsast

1 sibul

100 g võid

1 sl suhkrut

1 mahepuljongikuubik

1 klaas vett

1 loorberileht

1 tl karrit

soola maitse järgi

 

Haki kapsas ja sibul ribadeks. Kuumuta poti põhjas või ja kuumuta kapsast ja sibulat.

Sega puljongikuubik klaasi kuuma veega ja vala kapsale, lisa maitseained ja loorberileht. Hauta, kuni kapsas on parajalt pehme. Jahuta.

Sega pärm ja sool jahudega ning näpi võiga segi. Klopi munad piimaga lahti ja sega jahuga. Lase pool tundi kerkida.

Jaga tainas suuremaks ja väiksemaks pooleks ja rulli õhukeseks. Kata võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat tainaga. Laota peale jahtunud kapsasegu.

Rulli teine tainapool õhukeseks ja kata sellega pirukas. Vajuta servad kinni ja tee kahvliga sisse mõned augud. Määri munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.


 


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid