Täidis
3 suurt kollast sibulat
1 kg kapsast
2 sl (rapsi)õli
2 tl kuivatatud pune
1 tl soola
Põhi
2 dl vett
1 dl (rapsi)õli
ca 5,5 dl nisujahu
0,5 teelusikatäit soola
määrimiseks 2 sl piima või kaerapiima
Koori ja tükelda sibulad. Haki kapsas, välja arvatud kõva vars.
Kuumuta potis õli ja hauta esmalt sibulat 10 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa kapsas ja pune. Küpseta pool tundi, aeg-ajalt segades. Mida kauem kapsast hautada, seda parem see on. Maitsesta soolaga.
Kapsa hautamise ajal valmista tainas: sega kausis vesi, rapsiõli, nisujahu ja sool. Vajuta ja venita, kuni saad vetruva palli. Kui tainas on liiga kleepuv, lisa supilusikatäie kaupa jahu.
Jaga tainas pooleks. Rulli mõlemad tükid küpsetuspaberil suurteks ringideks. Üks on piruka põhi, teine ülemine osa. Rulli põhi kaanest veidi suuremaks ja aseta ahjuplaadile või vormi.
Määri täidis põhjale, jättes äärte ümber kaks sentimeetrit vaba ruumi. Aseta küpsetuspaberi abil täidise peale kaas.. Tõmba paber ettevaatlikult ära.
Voldi aluse servad üle tainakaane. Suru kahvliga põhi ja kaas kokku.
Pintselda pirukat piima või kaerapiimaga ja torka kahvliga kaane sisse mõned augud.
Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmisel siinil, kuni pealt on ilusti pruunistunud, umbes 35 minutit. Kata pirukas küpsetuspaberi ja köögirätikuga, et koor ei tõmbuks liiga krõbedaks.