Vanaema kapsapirukas

Kodutohter
21.08.2023
Shutterstock

Pärmitainaga kapsapirukas on tõeline vanaemade klassika.

Põhi:

2 muna

3 dl piima

150 g võid

2 tl kuiva pärmi

12 dl nisujahu

2 dl rukkijahu

½ tl soola

 

Täidis:

1 kg peakapsast

1 sibul

100 g võid

1 sl suhkrut

1 mahepuljongikuubik

1 klaas vett

1 loorberileht

1 tl karrit

soola maitse järgi

 

Haki kapsas ja sibul ribadeks. Kuumuta poti põhjas või ja pruunista kapsas ja sibul.

Sega puljongikuubik klaasi kuuma veega ja vala kapsale, lisa maitseained ja loorberileht. Hauta, kuni kapsas on parajalt pehme. Jahuta.

Sega pärm ja sool jahudega ning näpi võiga segi. Klopi munad piimaga lahti ja sega jahuga. Lase pool tundi kerkida.

Jaga tainas suuremaks ja väiksemaks pooleks ja rulli õhukeseks. Kata võiga määritud ümmarguse vormi põhi tainaga ja lõika servast ülejääv osa ära. Vajuta jahtunud kapsasegu vormi.

Rulli teine tainapool õhukeseks ja lõika sisse paari sentimeetrised lõhed. Venita laiali ja kata sellega pirukas. Määri munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid