Päeva retsept: Lyoni kana

Kodutohter
10.07.2020
Shutterstock

Kanahautise teeb imeheaks estragoni, pipra, soola, suhkru ja äädikaga maitsestatud kaste, mille sees pehmeks kanatükid küpsevad. Kaste on nii hea, et selle võib taldrikul saiatükiga lõpuks kõik kokku korjata.

 

Päeva retsept: Lyoni kana

4-6 portsjonit

 

700 g kanakintsuliha

2 sl kuivatatud estragoni

1 tl soola

1 tl suhkrut

¼ tl jahvatatud musta pipart

4 sl oliiviõli

4 väikest sibulat

4 küüslauguküünt

2 sl tomatipüreed

2 dl kuiva valget veini

4 sl punast veiniäädikat

200 g hapukoort

8 dl kanapuljongit

 

 

Maitsesta kanatükid soola, suhkru, pipra ja estragoniga. Haki sibulad. Pruunista kanatükid pannil kuumas õlis ja tõsta kõrvale. Keera panni all kuumust vähemaks.

Lisa vajadusel oliiviõli ja kuumuta sibulad klaasjaks. Lisa tomatipüree ja kuumuta pisut.

Pane kanatükid kastmesse, lisa valge vein ja äädikas. Kuumuta keemiseni. Lisa puljong ja hapukoor. Hauta madalal kuumusel umbes 20 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid