Päeva retsept: Lyoni kana
4-6 portsjonit
700 g kanakintsuliha
2 sl kuivatatud estragoni
1 tl soola
1 tl suhkrut
¼ tl jahvatatud musta pipart
4 sl oliiviõli
4 väikest sibulat
4 küüslauguküünt
2 sl tomatipüreed
2 dl kuiva valget veini
4 sl punast veiniäädikat
200 g hapukoort
8 dl kanapuljongit
Maitsesta kanatükid soola, suhkru, pipra ja estragoniga. Haki sibulad. Pruunista kanatükid pannil kuumas õlis ja tõsta kõrvale. Keera panni all kuumust vähemaks.
Lisa vajadusel oliiviõli ja kuumuta sibulad klaasjaks. Lisa tomatipüree ja kuumuta pisut.
Pane kanatükid kastmesse, lisa valge vein ja äädikas. Kuumuta keemiseni. Lisa puljong ja hapukoor. Hauta madalal kuumusel umbes 20 minutit.