Päeva retsept: odra-kartulikaraskid

Kodutohter
11.01.2021
Shutterstock

Järelejäänud kartulipudrust ja odrajahust saab küpsetada imemaitsvad karaskid.

4 tükki

 

2 dl odrajahu

1 dl nisujahu

5 dl kartuliputru või

purustatud keedetud kartuleid

1 muna

1 tl soola

2 sl sulatatud võid

vajadusel pisut vett

 

Sega kartulipudru või purustatud kartulite hulka sool, muna ja jahu. Kui segu jääb liiga paks, llisa tilk vett.

Vormi lapikud pätsid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, torka kahvliga augud sisse ja määri ohtralt võiga.

Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust ja määri veel sulavõiga.

 

Paku soojalt koos määrdejuustu või munavõiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid