Päeva retsept: omatehtud värske pasta

Kodutohter
13.03.2021

Pasta on tavaliselt laste lemmik ja värsket pastat võib teha koos perega. Lastel on põnev pastamasinat vändata.

3 portsjonit

 

300 g durumnisujahu

3 muna

1 sl oliiviõli

näpuotsaga soola

 

1. Kuhja jahu tööpinnale ja vajuta sisse lohk. Löö munad lohku,lisa õli ja sool. Sega aeglaselt kõik kokku.

2. Kui tainas tiheneb, hakka seda muljuma peopesa alaosaga vastu lauda. Töötle tainast 10-15 minutit, kuni see on vetruv, tihe ja siidine.

3. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi. Külmas muutub tainas tumedamaks ja sitkemaks.

4. Lõika tainapallist väikseid tükke ja vajuta need õhukeseks. Säti pastamasinale kõige laiem vahe ja lase tainas sealt läbi. Iga korraga tõsta masinal vahe kitsamaks. Kui pastatainas on õhuke, võid lõigata sellest sobiva kujuga pasta.

5. Värsket pastat keedetakse soolaga maitsestatud vees 2 minutit. Värske pasta on nii maitsev, et see ei vaja mingit keerulist kastet. Proovi ürtidega maitsestatud sulavõid või õli ja riivi peale parmesani.

 

 

Pastale võib lisada veel kuivatatud ürte, nõgeselehti, pestot, karulauku vms

Võib ju tunduda, et pastamasin võtab kapis palju ruumi ja seda on harva vaja, kuid värske omatehtud pasta on nii maitsev, et selle masina võib osta sõpradega ühiselt ning kasutada siis kordamööda. Kui pastamasinat pole, võib pastataina rulliga õhukeseks rullida, kokku voltida ja siis terava noaga ribad lõigata.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid