Päeva retsept: õunastruudel

Kodutohter
02.09.2020
Shutterstock

Õunakooki võib vabalt teha ka mahakukkunud õunapunnidest. 

Õunastruudel

 

Tainas

2 dl nisujahu

0,5 tl soola

1 tl tuhksuhkrut

0,75 dl külma vett

30 g sulatatud võid

määrimiseks muna või sulavõid

 

Täidis

6 õuna

1 dl rosinaid

3 sl fariinisuhkrut

1 sl kaneeli

1 tl jahvatatud kardemoni

6 cl konjakit või rummi

1 dl riivleiba või -saia

 

Loputa rosinad kuuma veega ja pane konjaki sisse likku.

Sulata või ja lase jahtuda. Sega kokku kõik kuivad ained. Lisa vesi ja või ning vormi tainas palliks ja jäta pooleks tunniks toatemperatuurile seisma.

Koori ja tükelda õunad kaussi. Lisa maitseained ja rosinad koos rummi või konjakiga.

Rulli tainas küpsetuspaberi peal õhukeseks. Sega õunte hulka riivleib ja tõsta õunasegu tainale. Keera küpsetuspaberi abil rulli ja tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile nii, et struudli liitekohta jääks alla.

Määri struudel muna või sulavõiga ja küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

Serveeri koos vanillikastmega.

 

Kui lauas on ka lapsed, tuleb alkohol välja jätta. Rosinaid võib leotada näiteks õunamahlas. Rosinate asemel võib kasutada ka kuivatatud jõhvikaid või aprikoose.

Struudlit võib teha ka leht- või filotainast.

Sarnased artiklid