Porgandi-lihapallid tomatikastmes
5-6 portsjonit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 peotäis peterselli
400 g hakkliha
300 g porgandit
1 suur muna
pisut soola ja jahvatatud musta pipart
1 paprika
1 suvikõrvits
400 g purustatud tomateid (konserv)
pisut soola, suhkrut, musta pipart
basiilikut, tüümiani või rosmariini
Koori ja haki sibul ning purusta küüslauguküüned. Riivi porgand peene riiviga. Haki petersell. Sega üks sibul ja üks küüslauguküüs, riivitud porgand, muna ning hakitud petersell hakkliha hulka. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Veereta taignast pallid ja pruunista pannil kuldpruuniks. Võta lihapallid pannilt ja pane kõrvale.
Loputa ja poolita paprika. Lõika ära vars, eemalda seemned ja haki väikesteks tükkideks. Haki suvikõrvits.
Pane sibulad, küüslauguküüned ja ülejäänud hakitud köögiviljad pannile ja kuumuta pisut. Lisa purustatud tomatid ning maitsesta segu soola, suhkru, pipra ning ürtidega. Tõsta lihapallid tagasi pannile kastme sisse ja hauta kaane all umbes viis minutit.
Serveeri koos kartulipüree või keedetud täisterapasta ning värske salatiga.