400 g väikseid punaseid sibulaid
2 sl võid
1 tl mett
1 sl palsamiäädikat
0,5 tl kuivatatud tõõmiani
näpuotsatäis soola, musta pipart
1 pakk lehtainast
muna või sulavõid
Koori ja poolita sibulad. Kuumuta pannil või, lisa poolikud sibulad ja hauta madala temperatuuril 10 minutit. Maitsesta tüümiani, soola, pipra, mee ja palsamiäädikaga. Hea oleks kasutada malmpanni, millega saab piruka ka ahju panna, kuid võib teha ka pirukavormis.
Lao haudunud sibulad vormi põhja, lõikepool vastu vormi põhja.
Rulli tainas ümmarguseks vormi suuruseks kettaks ja kata vorm tainaga. Vajuta tainaservad vormi sisse. Tee noaotsa või kahvliga taina sisse augud, määri muna või sulavõiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Lase jahtuda ja kummuta taldrikule.