Päeva retsept: soe kitsejuustu-peedisalat

Kodutohter
20.07.2020
Shutterstock

Aasta parima toidu aeg on käes nüüd, kui peenralt küpseb saak taldrikule.

Soe kitsejuustu-peedisalat

4 portsjonit

 

600 g väikseid peete

10 kadakamarja

3 sl õli

2 sl punase veini- või palsamäädikat

1 sl mett

¾ tl soola

80 g vinnutatud sinki

4 viilu röstsaia

4 viilu kitsejuustu

1 l salatisegu (erinevaid lehti)

 

 

1. Pese ja koori peedid, ning lõika sektoriteks. Purusta noaga vajutades kadakamarjad.

2. Pane peeditükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega juurde õli, veiniäädikas, mesi, kadakamarjad ja sool. Küpseta 225-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni peedid on peaaegu küpsed, kuid mitte veel pehmed. Võta peedid ahjust.

3. Lõika singiviilud pooleks ja pane peedi hulka. Kata röstsaiaviilud kitsejuustuga, lõika pooleks ja pane peetide peale. Tõsta ahjuplaat tagasi ahju ja küpseta veel 8-10 minutit, kuni sink on muutunud krõbedaks ja kitsejuust sulanud.

4. Loputa salatilehed ja kuivata majapidamispaberiga. Laota salatilehed vaagnale. Tõsta peale peedi- ja singi- ja saiatükid koos küpsetusleemega.

Sarnased artiklid