Risoto küpsetatud peediga
4–6 portsjonit
3–4 väikest peeti
1 dl hapukoort
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sl õli
1 sl võid
3 dl risotoriisi
1 dl valget veini
1 sl tüümianilehti
1 l köögiviljapuljongit
1½ dl riivitud kitsejuustu
soola, musta pipart
1. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Määri peedisektorid õliga kokku ja puista peale natuke soola. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Pane peeditükid köögikombaini ning püreesta koos hapukoorega.
2. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta poti põhjas õli ja või. Pane hakitud sibul ja küüslauk potti ning kuumuta. Lisa kuiv riis ja kuumuta segades. Pane sekka valge vein ja tüümianilehed ning kuumuta, kuni vein on riisi imendunud.
3. Kuumuta puljongit keemiseni. Lisa kulbitäishaaval puljongit riisile; järgmine kulbitäis tõsta potti siis, kui eelmine on imendunud. Kui riis on peaaegu küps, lisa sellele peedipüree ja kuumuta. Lõpuks puista risoto hulka riivitud kitsejuust ning maitsesta soola ja pipraga.