Päeva retsept: risoto küpsetatud peediga

Kodutohter
30.07.2020
Shutterstock

Peedirisotot võib pakkuda iseseisva toiduna, kuid see sobib ka liha või kala kõrvale.

Risoto küpsetatud peediga

4–6 portsjonit

 

3–4 väikest peeti

1 dl hapukoort

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl õli

1 sl võid

3 dl risotoriisi

1 dl valget veini

1 sl tüümianilehti

1 l köögiviljapuljongit

1½ dl riivitud kitsejuustu

soola, musta pipart

 

1. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Määri peedisektorid õliga kokku ja puista peale natuke soola. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Pane peeditükid köögikombaini ning püreesta koos hapukoorega.

2. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta poti põhjas õli ja või. Pane hakitud sibul ja küüslauk potti ning kuumuta. Lisa kuiv riis ja kuumuta segades. Pane sekka valge vein ja tüümianilehed ning kuumuta, kuni vein on riisi imendunud.

3. Kuumuta puljongit keemiseni. Lisa kulbitäishaaval puljongit riisile; järgmine kulbitäis tõsta potti siis, kui eelmine on imendunud. Kui riis on peaaegu küps, lisa sellele peedipüree ja kuumuta. Lõpuks puista risoto hulka riivitud kitsejuust ning maitsesta soola ja pipraga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid