Päeva retsept: sügisene köögiviljavokk

Kodutohter
24.09.2020
Shutterstock

Aedviljavokk valmib kiirest just sellest, mis parajasti kapis on.

Sügisene aedviljavokk

4 portsjonit

 

½ suvikõrvitsat

2 porgandit

2 paprikat (punane,kollane)

1 väiksem baklažaan

2 sl rapsiõli

1 sl seesamiseemneõli

3 küüslauguküünt

1 sl riivitud ingverit

½ tšillikauna

2 sl laimimahla

1 sl sojakastet

pisut suhkrut ja soola

musta pipart veskist

1 dl India pähkleid

hakitud koriandrit

 

Tükelda suvikõrvits, paparikad ja baklažaan. Koori või kraabi porgandid ja lõika tikusuurusteks tükkideks. Koori ja haki küüslauguküüned. Haki tšilli.

Kuumuta vokkpannil või suurel praepannil õli. Lisa köögivili. Kuumuta segades.

Lisa hakitud küüslauk, ingver, tšilli, laimi mahl, sojakaste, suhkur, sool ja pipar. Kuumuta segades 5 minutit, kuni aedviljad on küpsed, kuid veel krõmpsuvad.

Haki pähklid ja lisa pannile. Puista peale hakitud koriandrit.

 

Soovi korral võib lisada ka nuudleid.

Sarnased artiklid