Päeva retsept: tomatisupp

31.07.2020
Shutterstock

Kodumaiste tomatite valmimisajal peaks nautima just neid. Kasuta alati küpsenud ja toasooje tomateid, siis on nad kõige magusamad.

Tomatisupp

4 portsjonit

 

2 dl punaseid läätsi

1 suur sibul

2-3 küüslauguküünt

1 tl riivitud ingverit

1 tl karrit

1 sl õli

5 dl vett

400 g tomateid

2 tl mett

1 tl soola

jahvataud musta pipart

1 dl hakitud peterselli

 

1. Loputa läätsed sõelal, haki sibul ja riivi ingver. Kasta tomatid keeva vette, jahuta, koori ja tükelda.

2. Kuumuta poti põhjas õlis läätsed, sibul, karri ja ingver. Lisa vesi, tomatid ja maitseained.

3. Hauta madalal kuumusel 10 minutit. Proovi maitset ja lisa vajadusel maitseaineid.

4. Serveeri kohe, või püreeri saumikseriga püreesupiks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid