6 portsjonit
1 suur sibul, hakitud
1 porgand, tükeldatud
6 küüslauguküünt, viilutatud
0,5 dl oliiviõli
0,5 dl värsket tüümiani
250 g röstitud konserveeritud paprikat
250 g poolkuivatatud konservtomateid
3 tomatit, tükeldatud
8 dl köögivilja- või kanapuljongit
1 tl suitsupaprika pulbrit
¼ tl cayenne'i pipart
2 dl vahukoort
1 dl riivjuustu
2 dl värsket basiilikut
Kuumuta küüslauk, sibul ja porgand potipõhjas õlis läbi. Lisa tüümian, paprika, tomatid ja kanapuljong, kuumuta keemiseni.
Lisa kuivad vürtsid ja hauta 20–30 minutit.
Lisa vahukoor ja püreesta saumikseriga või blenderis.
Kuumuta supp potis, lõpuks lisa riivjuust ja basiilik, sega läbi ja kontrolli maitset.