Pehme jäätis ja pähklikaste

Kodutohter
14.07.2025
Shutterstock

See jäätis pole külmast võetuna kivikõva, vaid mõnusalt pehme ja annab ka vähem kaloreid.

4 portsjonit

Valmistamisaeg: 20 min + külmutamine 30 min

Pähkli- ja meekaste

1 dl pekaanipähkleid

50 g võid

2 sl mett

0,5 dl koort

Jäätis

200 g Kreeka jogurtit

0,5 l vaniljejäätist

Valmista esmalt kaste. Haki pähklid noaga lõikelaual.

Sulata või kastrulis ja pane pähklid kastrulisse. Sega pähkleid võis, kuni hakkab tulema mõnusat lõhna. Lisa mesi ja koor, sega. Lase segul keema tõusta ja seejärel eemalda kastrul tulelt.

Haki vaniljejäätis ja pane see kaussi. Lisa jogurt. Vahusta korralikult mikseriga.

Pane kauss sügavkülma. Sega 15 minuti pärast korralikult läbi. Hoia veel 15 minutit sügavkülmas.

Tõsta tordipritsi või lusikaga otse serveerimisnõudesse. Serveeri pähklikastmega ja marjadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid