4 portsjonit
Valmistamisaeg: 20 min + külmutamine 30 min
Pähkli- ja meekaste
1 dl pekaanipähkleid
50 g võid
2 sl mett
0,5 dl koort
Jäätis
200 g Kreeka jogurtit
0,5 l vaniljejäätist
Valmista esmalt kaste. Haki pähklid noaga lõikelaual.
Sulata või kastrulis ja pane pähklid kastrulisse. Sega pähkleid võis, kuni hakkab tulema mõnusat lõhna. Lisa mesi ja koor, sega. Lase segul keema tõusta ja seejärel eemalda kastrul tulelt.
Haki vaniljejäätis ja pane see kaussi. Lisa jogurt. Vahusta korralikult mikseriga.
Pane kauss sügavkülma. Sega 15 minuti pärast korralikult läbi. Hoia veel 15 minutit sügavkülmas.
Tõsta tordipritsi või lusikaga otse serveerimisnõudesse. Serveeri pähklikastmega ja marjadega.