Pisut maiustamist: piparkoogimaitseline rullbiskviit

Kodutohter
28.12.2020
Shutterstock

Aasta lõpetuseks sobib hästi piparkoogimaitseline rullbiskviit.

10 portsjonit

 

4 muna

1½ dl suhkrut

1 dl kartulitärklist

¾ dl kakaopulbrit

1½ tl küpsetuspulbrit

1 tl piparkoogimaitseainet või

kaneeli

 

Vahele

2 dl vahukoort

1 dl kohupiimapastat (vanilli)

pisut suhkrut

2 dl apelsinimarmelaadi

 

 

Peale

30 g tumedat šokolaadi

tilk kohvikoort

kakaopulbrit

marju, pähkleid

 

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kõik kuivad ained ja lisa läbi sõela vahule. Sega ettevaatlikult läbi ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 8 minutit.

Kummuta küps põhi küpsetuspaberi peale, kuhu on riputatud natuke suhkrut. Eemalda kuum küpsetuspaber ja lase koogil jahtuda.

Vahusta koor, maitsesta ja sega kohupiimapastaga. Määri koogile marmelaadi ja marmelaadi peale vahukooresegu. Ära äärtele täidist pane, muidu valgub see rulli keerates välja.

Keera küpsetuspaberi abil tugevaks rulliks, nii et liitekoht jääks koogi alla. Keera fooliumisse ja tõsta külma.

Sulata šokolaaditükid kuumas kooretilgas ja tilguta rullbiskviidi peale. Puista kook üle kakaopulbriga ning kaunista marjade, pähklite või piparkoogipuruga.

Sarnased artiklid