Pohladega toscakook

Kodutohter
21.08.2024
Shutterstock

Hapukad pohlad sobivad hästi karamellise toscakattega.

Põhi

4 muna

3 dl suhkrut

1 sidruni koor

5 dl nisujahu

1 supilusikatäis küpsetuspulbrit

1 dl koort (vahu- või kohvikoor)

200 g võid, sulatatud

200 g pohli

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks.

2. Sega kuivained omavahel. Sega sulatatud või, koor ja sidrunikoor omavahel. Lisa kuivained ja sega vähehaaval muna-suhkru vahuga.

3. Viimasena lisa pohlad ja sega ühtlaseks massiks. Vala võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, tasanda pind ja pane ahju. Küpseta 12 minutit.

Kate

225 g võid

350 g mandlilaaste

4 dl suhkrut

2 dl vahukoort

5 supilusikatäit nisujahu

1. Pane kõik ained potti ja kuumuta segades, kuni värvus on helepruun.

2. Vala täidis ühtlaselt eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 15 minutit.

3. Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Serveeri pohla-hapukoorega.

 

Magus pohlavaht


400 g hapukoort

100 g pohlapüreed

2 sl suhkrut

2 supilusikatäit vanillisuhkrut



Pane kõik ained kaussi ja vahusta saumikseriga kuni hapukoor muutub kohevaks.

Vahukoore võib vahel asendada hapukoorega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid