Punane hapukapsasupp

Kodutohter
03.11.2021
Shutterstock

Peet annab hapukapsasupile ilusa punase värvi.

6 portsjonit

 

500 g peeti

500 g hapukapsast

tükk juursellerit

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl õli

1½ l köögiviljapuljongit

1 loorberileht

1 tl kuivatatud tüümiani

musta pipart, soola, suhkrut

 

Koori peedid ja sellerijuur ning riivi jämeda riiviga. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku poti põhjas õlis. Lisa riivitud peet ja kuumuta veel pisut aega.

Lisa puljong, hapukapsas, loorberileht ja teised maitseained. Keeda nõrgal kuumusel, kuni köögivili on pehme.

Võid serveerida kohe või püreerida sauseguriga püreesupiks, maitsesta vajadusel soola ja natukese suhkruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid