Päeva retsept: borši põhi

Kodutohter
09.11.2020
Shutterstock

1 kg punaseid peete

peedipealseid

0,5 kg kapsast

3-4 porgandit

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

tükk juursellerit

5 kooritud tomatit

1 dl õli

2 loorberilehte

3 sl õunaäädikat

2 sl tomatipastat

soola, suhkrut maitse järgi

paar peotäit hakitud peterselli

musta pipart

Koori ja haki sibulad, küüslauguküüned ja tomatid. Haki peedipealsed. Riivi jämeda riiviga peedid, kapsas, porgandid ja juurseller. Peedid riivi eraldi.

Hauta sibulaid, küüslauku, kapsast, porgandit, sellerit ja peedipealseid osas õlis. Hauta peedid eraldi õlis ja lisa mõne aja pärast äädikas, et säiliks peedi punane värv. Kalla kõik köögiviljad kokku ja lisa ka hakitud tomat, tomatipasta, loorberilehed, musta pipart veskist, hakitud petersell ja hauta umbes 20 minutit. Maitsesta soola ja suhkruga nii, et segu oleks tugeva maitsega. Vajadusel lisa veel äädikat. Hauta veel 5 minutit.

Pane kuumalt puhastesse purkidesse. Supi tegemisel lisa vett või puljongit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid