4-6 tükki
Põhi:
1 suurem keedetud kartul
100 g võid
1 dl kaerahelbeid
1½ dl nisujahu
1½ dl speltajahu
½ dl vett
pisut soola
Täidis:
6 keedetud kartulit
450 g külmutatud spinatit
1 sibul
1 sl riivitud küüslauku
2-3 sl toiduõli
2 tl hakitud peterselli
maitse järgi soola, musta pipart
3 sl sidrunimahla
200 fetajuustu
Peale:
1-2 dl riivitud juustu
1. Riivi keedetud kartul või purusta kahvliga. Sega kõik taina ained kokku toasooja võiga ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
2.Viiluta kartulid ja haki sibul. Sulata ja nõruta spinat. Kuumuta sibulat ja küüslauku mõni minut pannil. Lisa spinat ja petersell ja hauta veel 5 minutit. Lisa lõpuks sidrunimahl, sool ja pipar.
3. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
4. Tõsta spinatisegu pirukapõhjale, lisa kartuli fetaviilud ja lõpuks ülejäänud spinat. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Puista peale riivjuust ja küpseta veel 10 minutit.