Spinati-kartulipirukas

Kodutohter
05.05.2021
Shutterstock

Kartul teeb piruka mõnusalt muredaks. Spinati asemel võib kasutada ka nõgest või naati.

4-6 tükki

 

Põhi:

1 suurem keedetud kartul

100 g võid

1 dl kaerahelbeid

1½ dl nisujahu

1½ dl speltajahu

½ dl vett

pisut soola

 

Täidis:

6 keedetud kartulit

450 g külmutatud spinatit

1 sibul

1 sl riivitud küüslauku

2-3 sl toiduõli

2 tl hakitud peterselli

maitse järgi soola, musta pipart

3 sl sidrunimahla

200 fetajuustu

 

Peale:

1-2 dl riivitud juustu

 

1. Riivi keedetud kartul või purusta kahvliga. Sega kõik taina ained kokku toasooja võiga ja pane täidise valmistamise ajaks külma.

2.Viiluta kartulid ja haki sibul. Sulata ja nõruta spinat. Kuumuta sibulat ja küüslauku mõni minut pannil. Lisa spinat ja petersell ja hauta veel 5 minutit. Lisa lõpuks sidrunimahl, sool ja pipar.

3. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

4. Tõsta spinatisegu pirukapõhjale, lisa kartuli fetaviilud ja lõpuks ülejäänud spinat. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Puista peale riivjuust ja küpseta veel 10 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid