Roheline püreesupp

Kodutohter
14.11.2022
Shutterstock

Püreesuppi süües saab päevase köögiviljakoguse kergesti täis.

3 portsjonit

 

2 sellerivart

1 porru valge osa

2 jahust kartulit

1 väike brokoli

1 l köögiviljapuljongit

soola, musta pipart

0,5 dl maitsestamata jogurtit

 

Pesto

50 g lehtkapsast

10 basiilikulehte 1 küüslauguküüs

10-14 mandlit

3 sl oliiviõli

1 sl sidrunimahla

soola, pipart

 

Tükelda sellerivarred, porru ja brokoli. Koori ja tükelda kartulid. Keeda köögivili puljongis pehmeks, püreeri saumikseriga ja maitsesta.

Pane kõik pesto ained kannmikserisse ning surista ühtlaseks seguks. Maitsesta soola ja pipraga.

Tõsta igale supikausile peale lusikatäis jogurtit ja pestot.

 

Brokolis ja mandlites on magneesiumi, mida organism vajab.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid