2 suuremat või 3 väiksemat vorsti
300 g tumedat (50%) šokolaadi
2 dl vahukoort
1 dl fariinisuhkrut
50 g toasooja võid
100 g heledaid küpsiseid (Digestive)
1 dl kooritud soolaseid pistaatsiapähkleid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
tuhksuhkrut
Purusta küpsised, kuid mitte väga peeneks. Haki pistaatsiapähklid ja jõhvikad.
Mõõda koor ja fariinisuhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Tõsta pott pliidilt ja tükelda kuuma koore sisse šokolaad. Lase natuke seista ja sega ühtlaseks. Lisa noaotsatäite kaupa või ja sega. Kui šokolaadisegu on juba jahtunud ja või ei sula, siis soojenda ettevaatlikult pliidil. Kui või on sulanud segusse, lisa tükeldatud küpsised, hakitud pähklid ja jõhvikad. Jäta segu natukeseks ajaks seisma, et see muutuks tahkemaks.
Mõõda paras tükk (60 cm) toidukilet lauale, tõsta lusikaga šokolaadimassi peale ja rulli kile abil tihedaks rulliks. Tõsta rullid vähemalt neljaks tunniks külmkappi.
Võta rullid külmkapist ja keeruta tuhksuhkrus.
Selline "vorstijupp" on tore kingitus, kui pakkida see küpsetuspaberisse või tsellofaani ja siduda otsad nööriga.