Šokolaadisalaami

Kodutohter
08.02.2022
Shutterstock

Tegelikult on see ju vana hea kirju koer, aga tuhksuhkrus veeretatuna jätab täiesti salaami mulje.

2 suuremat või 3 väiksemat vorsti

 

300 g tumedat (50%) šokolaadi

2 dl vahukoort

1 dl fariinisuhkrut

50 g toasooja võid

100 g heledaid küpsiseid (Digestive)

1 dl kooritud soolaseid pistaatsiapähkleid

1 dl kuivatatud jõhvikaid

tuhksuhkrut

 

Purusta küpsised, kuid mitte väga peeneks. Haki pistaatsiapähklid ja jõhvikad.

Mõõda koor ja fariinisuhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Tõsta pott pliidilt ja tükelda kuuma koore sisse šokolaad. Lase natuke seista ja sega ühtlaseks. Lisa noaotsatäite kaupa või ja sega. Kui šokolaadisegu on juba jahtunud ja või ei sula, siis soojenda ettevaatlikult pliidil. Kui või on sulanud segusse, lisa tükeldatud küpsised, hakitud pähklid ja jõhvikad. Jäta segu natukeseks ajaks seisma, et see muutuks tahkemaks.

Mõõda paras tükk (60 cm) toidukilet lauale, tõsta lusikaga šokolaadimassi peale ja rulli kile abil tihedaks rulliks. Tõsta rullid vähemalt neljaks tunniks külmkappi.

Võta rullid külmkapist ja keeruta tuhksuhkrus.

 

Selline "vorstijupp" on tore kingitus, kui pakkida see küpsetuspaberisse või tsellofaani ja siduda otsad nööriga.

Sarnased artiklid