Suvelõpu seenepirukas

Kodutohter
29.08.2024
Shutterstock

Sügisel tulevad riisikad, kuid nüüd saab teha veel kukeseene- ja puravikupirukat.

Põhi

1½ dl nisujahu

1½ dl rukkijahu

125 g võid

pisut soola

2-3 sl külma vett

Täidis

1 suur porru

1½ l seeni (kukeseened, puravikud)

1 sl võid

1 tl soola, musta pipart

1 sl hakitud tüümiani

2 muna

2 dl kohvikoort

2-3 dl tugevamaitselist riivitud juustu

 

1. Näpi külm tükeldatud või ja jahud sõmeraks. Lisa külm vesi ja sega tainaks. Vajuta võiga määritud lahtikäiva põhjaga vormi. Tõsta natukeseks külmkappi.

2. Lõika porru rõngasteks ja tükelda seened. Väiksed seened võib jätta terveks. Kuumuta porru ja seened pannil pehmeks. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.

3. Sega koor munadega. Raputa pool riivitud juustust pirukapõhjale, lisa seened ja vala peale munasegu. Raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit. Kui pirukas küpseb pealt liiga pruuniks, kata märja küpsetuspaberiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid