Suvikõrvitsaspagetid

Kodutohter
27.08.2024
Shutterstock

Suvikõrvitsaspagette ei pea keetma. Need küpsevad kastmes.

4 suvikõrvitsat, õhukesteks pikkadeks ribadeks lõigatuna

8 viilutatud küüslauguküünt

0,5 dl oliiviõli

2 sl võid

1 sidruni mahl

50 g riivitud parmesani

1 dl päikesekuivatatud tomateid, hakitud

3 dl vahukoort

1 pott basiilikut, hakitud

2 tomatit, hakitud

soola, suhkrut, musta pipart

Koori suvikõrvits, kui koor on juba kõvaks läinud. Tõmba mandoliini või juustunoaga pikad laastud ja lõika need omakorda ribdeks.

Kuumuta poti põhjas õli ja või, lisa viilutatud küüslauguküüned ja kuumuta pisut.

Lisa sidrunimahl, vahukoor ja maitseained. Hauta 2 minutit. Pane suvikõrvitsaribad kastmesse, sega ja küpseta 3 minutit.

Lisa riivitud parmesan, tomatid ja basiilik, sega läbi ja serveeri kohe.
 

Kuna suvikõrvitas on praktiliselt kalorivaba, võib kastme teha toekalt koorese. Kuid muidugi võib kasutada ka lahjemat koort.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid