Suvikõrvitsavorm fetaga

Kodutohter
08.08.2023
Shutterstock

Kui kasutada väherasvast hakkliha, tuleb sellest kerge suvine roog.

6 portsjonit

 

3 suvikõrvitsat

3 tl õli

Hakklihasegu

400 g hakkliha

1 tl oliiviõli

1 sibul

2 küüsaluguküünt

100 g rohelisi ube

2 sl tomatipüreed

1 tl punet

jahvatatud musta pipart, soola

100 g fetajuustu kuubikuid

Munapiim

2 dl piima

3 muna

pisut muskaatpähklit, soola

Peale

50 g riivitud Emmentali juustu

hakitud peterselli

 

Viiluta suvikõrvitsad ja pruunista kergelt pannil mõlemilt poolt.

Haki sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta. Lisa hakkliha ja prae segades küpseks. Lisa maitsesta soola, pipra ja punega. Lisa oad ja tomatipasta ning vajadusel tilk vett.

Sega kokku munad ja piim ning maitsesta muskaatpähkli ja soolaga.

Lao ahjuvormi kordamööda suvekõrvitsalõike, hakklihasegu ja fetakuubikuid. Kalla peale munapiim, raputa peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus pool tundi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid